2016 Balık Burcu ve Yükselen Balık

500 354 Aylin İleri - Astroloji Danışmanlığı

Özlemleri ve idealleri anlatan Neptün, 2011 yılından bu yana balık burcunda. Bu durum balıkların kendilerine ve yaşama karşı daha anlayışlı, duyarlı davranmasına bazen de fazlasıyla hoşgörülü kararsız olup mutsuz olmalarına sebebiyet verebilir. 23 mart, 26 mayıs, 18 haziran ve 10 eylül günlerinde daha uyanık olmaya bakın, acele kararlar almayın. Özellikle 26 şubat-2 mart günleri arasında doğduysanız bu enerjiyi, iyi kullanmaya harmanlamaya bakın. İç sesinizi, rehberinizi daha iyi duyabilme fırsatı yakaladığınız bu zamanları değerlendirin. Sanat müzik sinema temalarına ilginiz, ruhsal çalışmalara, dini konulara yöneliminiz artabilir.

Fırsatları ve büyümeyi anlatan Jüpiter 9 Eylüle kadar karşıt burcunuz Başakta olacak. Ayrıca Güneş tutulmaları da Balık-başak burçlarında yaşanacak. Bu nedenle, yıl içinde değişiklik gösteren şartlara adapte olmaya çalışırken, tek başınıza neler yapabileceğinizi keşfederken; detayları atlamamaya bakın. Hedefinizi belirleyin, girişimde bulunun ve sağlam bir iş planı oluşturmaya bakın. Daha çok anda olun, önünüze gelen fırsatları değerlendirin. Sürekli bir beklenti içinde olmak, sorunların geçmesini ya da kendiliğinden çözülmesini beklemek size fayda sağlamayacaktır. Daha gerçekçi, aktif aynı zamanda gayretli olmaya bakmalısınız.

2016 yılı genelinde Satürn’ün Yay burcundaki yerleşimi nedeniyle; düşünceleriniz, inançlarınız, hayata bakışınız yönünde daha esnek ve yenilikçi olmaya bakmalısınız. Yurt dışı bağlantılar, uzaklarda yaşamak, yabancılarla iş ve ilişkiler, yüksek öğrenim olanakları, basın-medya, kişisel gelişim çalışmaları konularında kendinizi geliştirmek kariyer yaşamınız açısından dikkat çekici olabilir. Diğer taraftan var olan fırsatları değerlendirmek kolay olmayabilir. 2016 genelinde karşıt fikirler, çatışmalar, muhalefet yaratan olaylara çekilebilirsiniz. Kendinizi göstermede, bilginizi ve birikiminizi kullanmada zorluklar yaşayabilirsiniz. İlişkileriniz evliliğiniz ortaklıklarınız iş yaşamınız testten geçebilir. Özellikle 27 şubat-8 mart tarihlerinde doğduysanız, hem iş hem de özel yaşamda önemli değişimler yaşayabilirsiniz. 9 Mart, 1-16 eylül tarihleri bu açıdan sürprizlere gebe!

Eylül sonrasında Jüpiter Terazi burcuna geçiş yapacak. Ortaklı işlere, ilişkilerinize, sanat-estetik konularına, hukuksal işlere, kişisel girişimlerinize daha fazla odaklanabilirsiniz. Ancak Eylül öncesinde 23 Martta yaşanacak Ay Tutulması, ilişkiler evliliğiniz, uzun süreli birliktelikleriniz, arkadaşlıklarınız açısından dikkat çekici olabilir. Bu konularda bir çeşit özlem ve beklenti içindeyseniz, gerçeklerle yüzleşebilir yeni kararlar alabilirsiniz.

İş ve özel yaşamınız açısından Mars’ın yay burcunda olacağı 6 Mart-27 eylül günlerinde yoğun bir mücadele, stres, çaba içinde olabilirsiniz. Sizi meşgul eden ve ayrıca motive eden çok şey var. Bu dönemde dengeli beslenin, spor yapın ve daha çok dinlenin.  Marsın retro olduğu 17 Nisan-30 Haziran tarihinde de eksikleri tamamlamaya, bir sonraki adımı planlamaya, fazla risk almamaya bakın.

Aşk yaşamınızdan, arkadaş ilişkilerinizden kısaca yaşamdan daha çok keyif alabileceğiniz ve aktif olacağınız dönemler; 12 Mart- 5 Nisan, 17 Haziran-12 temmuz, 23 Eylül-18 ekim tarihleri. Yeni ilişkiler kurmak, sosyalleşmek, seyahat ve güzellik konularına odaklanmak için uygun dönemler. İlişkilerde tatmin olabilmek, keyfi yakalamak, 24 mayıs-17 haziran, 18 ekim-12 kasım tarihlerinde ise daha zorlayıcı olabilir.

2016’da Merkür Retrosu; 5-25 Ocak, 28 Nisan-22 Mayıs, 30 Ağustos-22 Eylül ve 19 Aralıktan yıl sonuna kadar günlerde yaşanacak. İletişime dayalı konularda, yazışma-anlaşmalarda, yolculuklarda, aklınızı mantığınızı daha çok kullandığınız işlerde bu tarihlerde daha önlemci olmaya çalışın. Yarım kalan işleri tamamlayın. Karşıt fikirleri anlamaya çalışın, eleştiriye açık olun!

Yükselen Balık Burçları

Kişisel girişimlerinizde, kariyer planlarınızda, ikili ilişkilerinizde, evlilik yaşamında, varsa ortağınızla ilişkinizde dengeler 9 Mart, 1- 16 Ekim tarihinde değişebilir. Yeni bağlar kurulabilir, var olanlar ise değişim gösterebilir. İş ve sektör değişiklikleri, yaşadığınız yeri değiştirme, taşınma gibi konular gündemde olabilir. Kariyerinizde yeni sorumluluklar üstleneceğiniz işlere yükselebilirsiniz. Başarılı olmak, mevkinizi korumak için çok çalışmanız gayret göstermeniz gerekebilir. Bazılarınızda zorunlu iş-sektör değişiklikleri yaşayabilir. 23 mart, 26 mayıs, 18 haziran, 10 eylül tarihlerinde önünüzü net olarak göremiyorsanız, koşulların belirginleşmesi için yavaşlamak veya beklemek iyi bir yaklaşım olabilir. Kafa karışıklığı yaşamamak için, daha çok hayatın size getirdiklerine, ana odaklanmaya çalışın.

2016 genelinde karşıt fikirler, çatışmalar, muhalefet yaratan olaylara çekilebilirsiniz. Kendinizi göstermede, bilginizi ve birikiminizi kullanmada zorluklar yaşayabilirsiniz. Satürn’ün Yay burcundaki yerleşimi nedeniyle; iş yaşamınız kariyeriniz ortaklıklarınız testten geçebilir. Düşünceleriniz, inançlarınız, hayata bakışınız yönünde daha esnek ve yenilikçi olmaya bakmalısınız. Diğer taraftan, uzun vadeli ortaklıklar, anlaşmaların temelini 2016 senesi içinde atabilirsiniz. Özel ve iş ilişkilerinde alınması gereken sorumluluklar var. İlişki ve ortaklıkları sürdürmek için daha fazla gayret göstermeniz gerekebilir. Uzun süreli ilişkilerde evlilik, nişan kararı alabilirsiniz.

6 mart-27 eylül tarihleri iş yaşamı ve yaşam planınızı uygulama açısından oldukça hareketli stresli geçebilir. Hedeflerinizi gerçekleştirmek için çok çalışacaksınız. Sınırlarınızı kalıplarınızı kırmaya ve yeniden oluşturmaya bakmalısınız. Mars’ın 17 Nisan-30 Haziran arasındaki retrosu, özel ve iş ilişkilerinde mücadeleci çatışmacı ortamı adeta körüklüyor. Bu dönemde, aksaklıkları tamamlamaya bakın, önemli kararlar almaktan kaçının.

18 ekim-7 aralık tarihlerinde, iş ilişkilerinizi güçlendirmek için kolaylıklar yakalayabilirsiniz. İş toplantılarında, aktivitelerde paylaşımcı sosyal ve katılımcı olmaya bakın. 23 Mart ve nisan ayı genelinde elinize daha çok para geçebilir. Yatırımlar, işe ait gelişmeler önem kazanabilir. Gelir ve giderleriniz değişkenlik gösterebilir.

Jüpiterin desteğiyle Eylül ayına kadar, işbirlikleri, ortaklıklar, anlaşmalar, ortak yürütülen projelerde hareketlilik artabilir ve beraberinde fırsatlar çıkabilir. Yeni bir ilişkiye başlayabilir, var olanı resmiyete taşıyabilirsiniz. Ağustos ve eylül ayları bu açıdan önemli. Ancak Neptün’ün balıkta oluşu; yıl içinde kendinize sevdiklerinize ve yaşama karşı daha anlayışlı, duyarlı davranmanıza bazen de fazlasıyla hoşgörülü olup mutsuz olmanıza sebebiyet verebilir. Bu enerjiyi, iyi kullanmaya harmanlamaya bakın. İç sesinizi, rehberinizi daha iyi duyabilme fırsatı yakaladığınız bu zamanları değerlendirin. Sanat müzik sinema temalarına ilginiz, ruhsal çalışmalara, dini konulara yöneliminiz artabilir.

Aşk yaşamınızdan, arkadaş ilişkilerinizden kısaca yaşamdan daha çok keyif alabileceğiniz ve aktif olacağınız dönemler; 12 Mart- 5 Nisan, 17 Haziran-12 temmuz, 23 Eylül-18 ekim tarihleri. Yeni ilişkiler kurmak, sosyalleşmek, seyahat ve güzellik konularına odaklanmak için uygun dönemler.

Yıl boyunca yeni bir beslenme ve spor düzeni kısaca, “sağlıklı bir yaşam-çalışma biçimi” oluşturmaya gayret edin. Özellikle 23 mart, 7 nisan, 2 ağustos, 1-16 ekim tarihlerinde sağlığınıza daha çok önem verin.

2016’nın hayal ettiklerinize ulaştığınız bir yıl olmasını dilerim.