2020 YILINA İMZASINI ATAN DÖNGÜLER

2020 YILINA İMZASINI ATAN DÖNGÜLER

1024 640 Aylin İleri - Astroloji Danışmanlığı

2020 yılı büyük döngülerin bitip yenilerinin başladığı önemli bir yıl oldu, bunu yaşadığımız olayların yarattığı değişim gücünden anlamak mümkün. Astrolojide döngülerin gücü, gezegenlerin yörüngelerini ne kadar sürede tamamladıklarına bağlı olarak değişkenlik gösterir. 2 yılda Zodyak (burçlar kuşağı) turunu tamamlayan hızlı Mars tetikleyici olarak bilinir. Onu 12 yıl ile Jüpiter, 29 yılla Satürn takip eder. Diğerlerinin tam turlarını görmeye (dünyaya kıyasla çok yavaş hareket ettiklerinden) ömrümüz yeter yetmez bilinmez o yüzden döngüleri başlatanlar daha çok bu üçlü olarak bilinirler. 

Onlardan biri olan Jüpiter, Pluto ile 2020 yılında 3 kez (nisan, haziran ve kasım aylarında) bir araya geldi ve oğlak burcunda bir döngü başlattı. Covid salgını, Türkiye’de ve dünyanın diğer ülkelerinde görülen yönetimsel sorunlar, gücü elden bırakmama çabaları, kapitalist sistemin tıkanması, iş dünyasında yaşanan sıkıntılar, artan baskılar bu süreçte çok öne çıktı. Devleti, iş yaşamını, otoriteyi, yönetimi ve üst düzey yöneticileri anlatan oğlak burcunda gerçekleşen bu birleşim yenilenmeyi mutlaka beraberinde getirecek. Jüpiter’in olduğu yerde büyüme yayılma ve aşırılık söz konusudur. Öyleyse bu yıl başlayan ya da gün yüzüne çıkan yaraların yarattığı değişimin, toplumun tüm kesimlerini etkileyeceğini ve katalizör rolü üstleneceğini öngörebiliriz. Olumlu anlamda bu ikili; mevcut düzeni bozarak, çürümüş yanlarını ortaya dökebilir ve böylece elenmesi yitip gitmesi gereken şeyleri gözler önüne serilebilir. Bir başka döngüyü ise 12 ocakta Satürn başlattı. Pluto ile yine oğlak burcunda birleşerek bu burcun anlattığı temaları yeniden öne çıkardılar. Eski yapıların artık yıkılıp yeniden yapılması gerekliliğini …

Ne tesadüftür ki yapılandırmayı anlatan Satürn bu yıl mart ayında kitleleri, özgürlükleri ve reformu anlatan kova burcuna geçmişti. Yaz aylarında geriledi yeniden oğlağa geçti şimdi 21 aralıkta yeniden kova burcuna geçecek ve o da Jüpiter ile birleşerek 20 yıllık bir döngüyü başlatacaklar. Bu Jüpiter’in aynı yıl içinde başlattığı 2.döngü olacak. Hem bireysel hem de toplumsal anlamda önümüzdeki yıllarda adından çokça bahsedeceğimiz yeni kuralları birlikte oluşturacaklar. İçinde bulunduğumuz çağın gerekliliklerine uygun eşitlikçi çevreye saygılı bir düzen olacağını umut edelim. Fiziksel kaynaklarımızı, enerjimizi çarçur ederek değil yenilenerek güçlenebilir ve ilerlemeyi ancak birlikte başlatabiliriz. Özellikle kuzey ay düğümü kova burcunda iken dünyaya gelen 28 Mart 1952-9 Ekim 1953, 2 Kasım 1970-27 Nisan 1972, 22 Mayıs 1989-18 Kasım 1990 yılları arasında doğanların bu 20 yıllık değişim sürecinde önemli roller üsteleneceğini düşünüyorum. Onlar, öteye geçmemiz yönünde farkındalık yaratanlardan olacaklar. 

İyi dileklerimle,