2021 YILINDA MERKÜR VE ONA DAİR İPUÇLARI

2021 YILINDA MERKÜR VE ONA DAİR İPUÇLARI

1024 683 Aylin İleri - Astroloji Danışmanlığı

2021 Yılında Merkür ve Ona Dair İpuçları

“Merkür retrosu başlıyor! Eyvah Merkür yine geri gidiyor!”

Tanrıların habercisi olan Merkür’ümüz (Thot, Hermes, İdris, Hızır) son yıllarda doğasını tam olarak yansıtmayan olumsuz çağrışımlar yaratıyor zihnimizde. Az çok astrolojiyi takip eden hatta etmeyenlerin bile bu başlıklar korkulu rüyası haline geldi. Merkür bu durumdan haberdar mıdır bilmiyorum ama bir süredir bu konu beni rahatsız ediyordu ve 2021 yılında Merkür’ün sadece hava elementi burçlarında geri gidiyor oluşunu fırsat bilip bir çalışma yapmak istedim. Ortalama yılda 3 kez gerçekleşen Merkür’ün geri-ileri gidiş döngülerinden, geri giderken ve ileri hareketteyken Güneş ile kavuşmasından nasıl faydalanabileceğimiz üzerine bir yazı hazırladım. Son yıllarda Merkür-Güneş kavuşumları için özel ritüeller yapılıyor. Dilekler dualar ediliyor. Zaman her daim olduğu gibi kendi akışında akıp giderken bizler de niyetlerimize uygun olarak kişisel bir takvim-yol haritası oluşturabiliriz düşüncesindeyim.

Merkür bir burçtan diğerine, ortalama 21 günlük bir sürede, hızla ilerlerken aklımız yeni olasılıklara açılır. Mantığımız ve zihnimiz ilerlediği burç doğasında çağrışımlara maruz kalır. O bizim öğrenme isteğimizi tetikler, merak uyandırır, yeni deneyimlere yolculuklara doğru bizi çeker. Son gelişmelerden haberdar eder, ne olup bittiğini öğrenmemizi sağlar. Bu haliyle bir öğretmendir, bizi ileriye taşır, genç ve dinamik tutar. Bazen de tam tersi şekilde yeniye, yeni bilgiye direniriz. Eski ile şimdi arasındaki gelişmelere direnç gösteririz. Olana bitene kayıtsız kalabilir ne olduğuyla ilgilenmeyebiliriz. Bir kavramda, anda, anıda, bildiğimizi sandığımız bir şeyde takılıp takılırız. Bildiğimizi düşünür sorgulamayı bırakıp gerçeği reddedebiliriz. Asabileşir, geveze olur, varsayımlarda bulunur, bir rüzgâr gibi oradan oraya savrulabiliriz. Gerçekliğinden emin olmadığımız konular hakkında çok konuşur, bilgileri yayarız. Tüm bunlar iletişimde ve yaşantımızda sorunlara yol açabilecek büyük riskler yaratır. Bu haliyle Merkür düzenbazdır ve hayatımızı tam bir kısır döngüye sokar.

Merkür ileri giderken olumlu geri giderken yaşantımızda olumsuz özelliklerini yansıtır demek çok ezbere bir yaklaşım olur ve bu Merkür ile ilgili bir yazı için hiç de uygun olmaz. Ama geri gittiğinde içe dönmek, geriye bakmak, öğrendiklerimizi sorgulamak, yavaşlamak, eksikleri tamamlamak, zihnimizde biriktirdiğimiz gereksiz bilgileri boşaltmak veya onları yararlı olacak şekilde bir araya getirmek gibi ifadeleri kullanmak uygun olur. İletişim araç ve aletlerini gözden geçirmek, varsa eğer sorunları boş vermemek uygun olur. Bu durumu ilginizi çeken, bir süredir çekmecede veya cep telefonunuzda bir dosyada bulunan yemek tariflerini denemeye benzetebiliriz. Hangisinin ağız tadınıza ve yemek alışkanlığınıza uygun olduğuna karar verebilmeniz için eskiye dönüp tarifleri uygulamanız gerekir. Başkalarından tavsiyeler almaya devam ederseniz boş konuşmalar, tadına hiç bakmadığınız öneriler ve deneyimsizlikler içinde bulabilirsiniz kendinizi. Notlar öneriler resimler birbirine girmeye başlar, aklınız karışır. Bir bakmışsınız tadına bile bakmadığınız bir menünün müdavimi kesilmiş, başkalarına önerilerde bulunuyorsunuz !

Merkür geri giderken dışardan tavsiye almak yerine neyin ne olduğunu bildiğinizi düşünebilirsiniz. Belki doğrudur ama ya yanlışsa? Doğru yolda olduğunuza yüzde yüz emin değilseniz görüşlerinizi Merkür geri giderken tazelemeye bakın. O nedenle bu süreçte önemli sözler vermeyin, geleceğe dönük sorumluluklara imza atmayın. Düşüncelerinizi görebilmek için yazmak ya da güvendiğiniz bir dostla konuşmak iyi bir fikir olabilir. Bu sayede iç sesinizi duyabilir, şu anki ihtiyaçlarınızı karşılayacak fikir veya inançlara sahip olup olmadığınızı görebilirsiniz.

Bildiklerini kendine saklama, yalan söyleme, lafı geveleme, ikilemde kalma, susma…  geri gidiş dönemlerinde rastlanan bir durumdur. Saklamanız gereken bir sır veya ilişkilerde-anlaşmalarda sorun yaratabilecek bir bilgiye sahip olmanız bu durumun kaynağı olabilir. Kendinize tanıdığınız esnekliği başkalarına da tanıyın, ısrarcı olmayın. Geri gidiş dönemi bittikten ve Merkür Güneş ile kavuştuktan sonra bu bilgileri paylaşmanız daha iyi bir olasılık olabilir.

Merkür geri gidişini avantaja çevirebileceğiniz tüm bu bilgilere ek olarak, bu yıl Merkür’ün sadece hava elementi burçlarında geri gideceğini belirtmek isterim. Hava elementi daha çok akılla sağduyu ile ilgili olduğundan geri gidiş hikayelerinde duygusal olmamaya bakın. İletişimde tarafsız ve objektif kalabilmek önemli olacak. Ayrıca; öğrenmek, sorgulamak, dinlemek, konuşmak, geleceğe ilişkin akım fikir kuram icatlar geliştirmek, bir bilenden danışmanlık almak, bilgiye değer vermek, denemek ve elbette yanılmak hava elementi vurgusuyla bağdaştırılır, unutmayın.

Merkür ileri hareketinde güneş ile kavuştuğu burçlar ise ateş elementi burçlarında yer alıyor, bu da oldukça dikkat çeken bir ayrıntı! Ben olsam geleceğe dönük eylemlerime başlamadan önce dilek ve niyetler için bugünleri değerlendirirdim. Geçmişe dönmek, sorgulamak ve kendimle iletişime geçmek için geri giderken Güneş ile kavuştuğu günleri kullanırdım.

Merkür’ün geri ve ileri gidiş tarihleri sırasıyla şöyle;

  • 30 ocak- 21 şubat arasında 26-11 derece kova burcunda geri giderken 8 şubat günü 15.47 de güneş ile kavuşuyor. Geçmiş meselelerdeki rolümüzü fark etmek, içe bakmak, düşüncelerimizin altında yatanları kavramak, birlikte ne yapabilirizi anlamak için bugün çok uygun.

Merkür ileri hareketteyken 19 nisan gecesi 03.49’da 29 derece koç burcunda güneşi yakalıyor. Geleceğe ilişkin planlar yapmak, fikirler geliştirmek, girişim yenilik adımları için uygun. Yeni fikirler haberler kavrayışlar buluşlar yakalamak cesur davranmak mümkün!

  • 30 mayıs-22 haziranda ikizlerin 24-16 derecelerinde geri gidiyor. 11 haziran gecesi 03.12’de geri giderken yeniden güneş ile kavuşuyor. Neyi bilip bilmediğinizi, sorgulamalarınızı bugünlerde artırabilirsiniz.

Merkür ileri hareketteyken 1 ağustos 16.07’de güneşi 9 derece aslan burcunda yakalıyor. Cesaret gerektiren fikirler söylemler geliştirmek öne çıkmak dikkat çeken fikirler için bugün uygun.

  • 27 Eylül-18 Ekim günleri arasında terazinin 25-10 dereceleri arasında geri gidiyor. Geri gidişi sırasında 27 eylül sabahı 7.10’da güneşi yakalıyor. İlişki ve ortaklıklarda ikilem içinde olduğunuz konulara bakabilirsiniz.

Merkür ileri hareketteyken 29 kasım sabahı 06.39’da güneşi 7 derece yay burcunda yakalıyor. Cesaret gerektiren paylaşıma yayılmaya pazarlamaya dönük fikirler öneriler geliştirmek, ileriye bakmak için bugün uygun.

Zihninizin aydınlık ve berraklık içinde olduğu ilham dolu bir yıl diliyorum.