2021 YILINDA BİZİ NELER BEKLİYOR?

2021 YILINDA BİZİ NELER BEKLİYOR?

1024 576 Aylin İleri - Astroloji Danışmanlığı

2021 Yılında Bizi Neler Bekliyor?

Tüm dünyayı kapsayan yıllık tahminler üretirken zamanın ritmini ve akış yönünü anlatan büyük gezegen döngülerini kullanırız. İçinde yaşadığımız dünyaya içeriden değil dışarıdan bakmamızı ve elbette büyük resmi görmemizi sağlayanlar onlardır. Satürn ve Jüpiter’in yanı sıra kolektif gezegenler dediğimiz Uranüs Neptün Plüton’un birlikte oluşturdukları döngüler zamanda bir iz bırakırlar. Eş zamanlı olarak gelişen bu döngüler yeryüzünde doğada ve insan davranışları üzerinde kendini gösterir. Sevgili Fatih Portakal ile birlikte 29 Aralıkta yeni yılın ne getireceğini anlamak için yıldızlara baktık. Keyifli geçen sohbetimizi izlemek isterseniz diye linki sayfama ekledim, ayrıca bu videodaki konuşmama kaynak oluşturan çalışmalarımı yazıya dökmek, sizle paylaşmak istedim.

2021 yılında en çok Uranüs’ün kurduğu döngüler dikkati çekiyor! Bu gezegen; teknoloji, reform, yenilik, özgürlük, protesto ve değişim ile anılır. Birden bire olan beklenmedik şekilde gelişen ve bizi rutinimizden alıkoyan şeyler Uranüs’e aittir. Onun enerjisini deneyimlemek çoğunlukla cesaret gerektirir. Yeni bir şeyin denenmesi için eskinin geride bırakılması bilinmeze adım atmak söz konusudur. Uranüs 2019 yılından bu yana boğa burcunda ilerliyor. Buradaki yerleşimi en temelde; toprak, para, sahip olduklarımız, değerler ve beden de değişimleri ifade ediyor. Alışkanlıklarımız ve güven içinde hissettiğimiz alanlar değişiyor. Ezber bozuyor. Teknolojinin bu alanlarda daha çok uygulanmasını deneyimliyoruz bugünlerde. Dijital para, gen çalışmaları, yapay organlar, daha önce denenmemiş aşılar, ekolojik yenilikler vb. 2026 ya kadar gündemimizde çokça yer alacak. Bu gezegen 18 Ocakta Jüpiter ile kapanan bir açı kuracak yani daha önce başlayan bir temanın artık işlevsiz olduğunu, bitmekte olduğunu fark edeceğiz. Dini-politik ayrışmalar, kutuplaşmalar-görüş ayrılıkları, skandal ve dedikodular, iletişim sorunları, protestolar, finans ve para piyasalarında yeni düzenlemeler, politik-ekonomik güven kayıpları gibi. 2010-2011 yıllarında başlayan bu döngü kapanışa doğru ilerlerken bize yeni idealler politikalar inançlar geliştirmemizi hatırlatıyor. 2024 yılında ikizler burcunda yeniden bir araya gelecekler. Hemen öncesinde, din ve inançlara dayanan, bireyleri ülkeleri kutuplaştıran, çatışma yaratan politikalarda son bir artış yaşanabilir. Yoğun tüketime harcamaya dayalı ve yayılmacı politikaların işlemediğini görebiliriz. Bize yeni idealler temeller ideolojiler sistemler lazım.

Hemen bir ay sonra bu gezegen bu kez Satürn ile benzer şekilde kapanan bir açı kuracak. Yıl içinde 3 kez kendini tekrarlayacak; 17 Şubat-15 Haziran-24 Aralık 2021’de. Bizler toplumsal refleks olarak daha çok değişimi talep etmek yerine durumları görmezden gelmeye yatkınız, mevcut durumu korumak bizim için belki de gelişmek ve beraberinde değişmekten çok daha önemli. Buna daha çok enerji harcıyor gibiyiz. Böyle durumlarda zamanı gelmiş olan değişiklik ve yeniden yapılanma çoğunlukla dışardan gelir. Satürn, yapı kanun sistem düzen demekse Uranüs, yenilik ve değişim demektir. Birbirine ters düşen bu enerjiler şimdi bir kapanış evresindeler. 1988 yılında yay burcunda bir araya gelmişlerdi şimdi kapanma fazında son kare açısını yaşıyorlar. O dönem başlayan değişim ve yeniliklerin, kurulan sistemin artık vadesinin dolduğunu düşünebiliriz. Hepimizin tahmin edebileceği gibi eski-yeni çatışması, toplumlarda ekonomide kültürel anlamda baskıyı artırır. Bir araya geldikleri1988-89 yıllarında Berlin duvarı yıkılıyor, İran-Irak savaşı, Filistin’in bağımsızlığı, Bulgaristan göçü, Sovyetler Afganistan’dan çekiliyor ve içerde bağımsızlık arayışları başlıyor. Karşıt açıda 2010-2009 yıllarında Arap baharı başlıyor. İsrail Gazze’yi işgal ediyor, Obama başkan seçiliyor, Şili Çin ve Haiti’de depremler ve büyük can kaybı yaşanıyor, İzlanda’da yanardağ patlaması sonucunda hava ulaşımı duruyor. 2032 yılında yeniden bir araya gelinceye kadar var olan sosyal politik ekonomik ticari yapının sona ermesine şahitlik edeceğiz. Büyük kurumların, geleceğe bakanların çıkış stratejilerini oluşturmaya başladıkları bir yılda olacağımızı düşünüyorum.

Yıl içinde yeni birlikler ittifaklar, dünyayı ilgilendiren organizasyonel yapılar kurma çabası başlayabilir, var olanlarda ise kopuşlar problemler artabilir. Bazı araştırma ve uygulamalarda değerlendirme hataları ya da ulaşım kazaları aksaklıklar sorunlar doğabilir. Bu yıl deneme yanılma ve geliştirme yılı gibi sanki laboratuvar ortamında gibiyiz. Bu açıdan Ocak-Şubat ayları ve tutulmaların olacağı 26 Mayıs-10 Haziran- 19 Kasım-4 Aralık ile Satürn-Uranüs karesinin aktif olduğu 17 Şubat-15 Haziran-24 Aralık 2021 dönemler oldukça dikkat çekici!

Türkiye için 2021 nasıl geçebilir?

Türkiye yılın ilk 3 ayı; 6 marta kadar yurt dışı gelişmeler anlaşmalar ve yönetimsel konularla çok meşgul. İttifaklar, dost ülkelerle ilişkiler, meclisten çıkan/çıkamayan kararlar, kanunlar kararnameler, AB NATO Dünya Sağlık Örgütü gibi birliklerle olan temaslar aktifleşiyor. Yaptırımlar yine dönem dönem gündemde. Haziran Temmuz Eylül Ekim aylarında iç politika daha çok önem kazanabilir. Halk sağlığı 2021 de önemli olmaya devam ediyor, özellikle Haziran ayına kadar! Başkana yönetime hükümete ise baskı var değişim reform yönünde! Sağlık sistemi polis ordu öğretmenler gibi kamu hizmet sektöründe yer alanlar için zorluklar ve aksaklıklar devam ediyor. Net bir politika izlemekte zorluklar, bilgi-ideolojik düzlemde karmaşalar var. Bu yüzden yıl içinde kurumlar arası iletişim ve bilgi aktarımında gerekli desteği almak-vermek adına alt yapıda sorunlarını çözmeye odaklanabiliriz.

21 Aralık 2020’de başlayan Satürn Jüpiter kavuşumu, Türkiye’nin dış borçlarını uluslararası para fonları ile ilişkileri vergilendirme finans sektörünü anlatan alanında aktif olacak. Aslında bize kaynaklarını ölçülü kullan, seni geleceğe taşıyacak teknolojik yatırım ve çalışmalara öncelik ver ve para piyasalarında vergi sisteminde reform yap diyor. Para politikamızı gözden geçirmeliyiz tam da burada Ocak sonu ve Şubat ayı ile Kasım aylarında büyük bir stres ve fırsat var!

30 Aralık dolunayı ile birlikte yılın ilk günlerinde halkın sağlığı ve huzurunu iyileştirmeye yönelik uygulamaları konuşabiliriz. Daha iyi nasıl olurdu, ne eksikti, ne tamdı… gibi. Buna ilave olarak, güç kullanmayı gerektiren olaylar ay içinde gelişebilir. Sınırda sınır komşularında oluşabilecek gerginlikler, müttefik ülkelerle anlaşmazlıklar ve ülke içinde muhalefet partisi ile gerginlik doğabilir. 13 Ocaktaki yeniayla birlikte güçlü bir ittifak kurulabilir bize karşı veya çok memnun olmasak da bir şekilde içinde yer aldığımız bir bağlayıcı anlaşma. Yaptırımlar belki… Belki de bazı yaptırımlar sonucunda ekonomik tedbirler almamız gerecek. Bu durumu aleyhimize çevirebiliriz.

28 Ocak ve Şubat ayı, Meclis çok mesai yapabilir. Bütçe, borç yönetimi ekonomi… çok fazla para konuşacak gibiyiz. Yönetsel konular sorunlar tepkiler uluslararası birliklerin üzerimizde yarattığı baskı çok hareketli bir dönem. Parti kapatma konusu bu ay ile birlikte gündeme gelebilir. Eğence mekanları açık alanlar sanatçılar sporcular gençler borsa döviz işlemlerinde yeni düzenlemeler gelebilir.

27 şubat ve 13 Mart tarihlerinde hükümet kendini daha iyi ifade edebilir, yeni çözümler geliştirebilir. Özellikle şubat sonunda kova burcunda bir yığılma var. Bu olumlu anlamda toplumun tüm kesimini etkileyen uygulamaların gelişmelerin doğacağını işaret ediyor; reform ve yenilik. Belki değişen merkez bankası yönetiminin etkisiyle beklenen para politikası reformu çıkabilir. Toplumun tüm kesimini ilgilendiren önemli bir değişimden bahsediyoruz. Satürn kovada ilerlerken 2023 marta kadar bizi finansal konularda düzenlemeler yapmaya zorlayacak! Bu kararlar ülkece kemer sıkmaya neden olabilir fakat bizi ileriye taşıyacak zorunlu ve kaçınılmaz uygulamalara benziyor. Şubat ayı geneli ile 27 Nisan günleri ekonomik konuların daha çok konuşulduğu dönemler olabilir. 4 Kasım ve özellikle 19 Kasımla birlikte para ve finans piyasalarında stres ve negatif eğilim artabilir. Çıkacak krizi yönetebilir, gerekli reformlar yapabilirsek iyi durumda olabiliriz.

28 Martta dolunay var, ülkemizin Mars’ının üzerinde olacağı için içeride gerginlik ve hareketlilik bekleyebiliriz. Muhalefette olan ve özellikle kadın bir yetkili/lider üzerinde negatif bir etki yaratacak bir suçlama saldırı veya onun konumuna dikkat çeken önemli bir atılım bekleyebiliriz. 2020 biterken yaşanan Ay ve Güneş tutulmaları haritalarında Venüs’ün zor durumdaki hali çok dikkat çekiciydi. Hemen akabinde ortaya çıkan tanınmış isimlerin yaptığı taciz olayların kadınlar tarafından ifşa edilmesi ve bir platformun doğması büyümesi bence çok dikkat çekici. Aslında bu dönemde hükümet kadınları ve ülkenin gençlerini güçlendirecek geliştirecek söylem ve uygulamaları hayata sokarsa güç kazanır.

Yıl içinde seçim konusu zaman zaman gündeme gelebilir fakat benim görüşüme göre 2022 ekim, 2023 mayıs tarihleri seçim için oldukça elverişli görünüyor.

Yıl sonunda 19 Aralıkta Venüs Retrosu var. Ekonomi iş dünyası iş ilişkileri ticari anlaşmalar resmi kurumlarla ilişkilerde zorluklar gecikme ve ertelemeler yılın son günlerinde doğabilir. Özel ilişkilerde Venüs geri giderken bağlayıcı iş ve ilişkilere başlamak önerilmez, aklınızda olsun, ta ki 29 ocak 2022’ye kadar!

Bireysel Olarak Verebileceğim Tavsiyeler

Merkür yıl içinde 3 kez 30 Ocak-21 Şubat kova burcunda, 30 Mayıs-22 Haziran ikizlerde, 27 Eylül-18 Ekim terazide geri gidiyor. Ajandanıza not düşebilirsiniz. Bu günlerde iletişime iletişim araçlarına dikkat edin ve yarım kalan işleri tamamlamaya bakın.

Uranüs ve kova burcunda yer alan Satürn Jüpiter etkisi ile dolu bir yıldayız! Bu etkileşimler insanı, kendi yoluna gitmesini engelleyen olaylar olarak kendilerini gösterir ve bu da eski yolun artık işe yaramaz hale geldiği anlamına gelir. Yaşanan iş değişiklikleri, kazalar, aksaklıklar, hesapta olmayan değişimler, iş yerindeki yeniden yapılanmalar ve tekrar yapılması gereken organizasyonlar sektörler içinde yer almak gibi gelişmeler bizi bilinmeze iter. Aynı zamanda eş, çocuklar, arkadaşlar ve hatta ebeveynlerin davranışlarından dolayı yaşam koşullarında değişiklikler olur. Biz elbette onlardan etkileniriz ve bağlarımız düzenimiz değişir. Dünya kocaman bir mahalle ve biz sürekli olarak görmesek de bilmesek de birbirimizden etkileniyoruz, öğreniyoruz ve sürekli bir paylaşım içindeyiz. Değişim eşitlik adalet insanca yaşamak hepimize lazım ve hepimizin hakkı! Birbirimize daha çok alan ve hareket özgürlüğü tanımalıyız, saygı duymalıyız. Ayrıca bu dönem yeni ufuklara yelken açmak, çılgınca görünse bile yeni fikirleri benimsemek en azından şans vermek ve çok genel anlamıyla bireysel özgürlüğünüzü kazanmak ve kendinizi kendinizce gerçekleştirmek için olanaklar sunar. Farkımızı ortaya koymak sunmak için iyi bir yıl olabilir. Eğitim almak, ilgi alanlarımızı geliştirmek, uzun yıllardır başımızın üstünde taşıdığımız düşünce kalıplarını fark edip bakış açınızı yenilemek için bu yılı iyi değerlendirin. Özellikle ikizler, yay, kova, boğa, aslan ve akrep burçlarında doğanlar bu konuda dikkatli olmalı. Hayat ne yönde doğru akıyor ve onlar ne yapabilirler? Ona bakmalılar. Yılın şanslıları kova ikizler ve teraziler.

Yeni yıl beklediğimizden güzel ve fırsatlarla dolu olsun umuyorum. İyi dileklerimle,