2021 YILINDA ŞANS NEREDE?

2021 YILINDA ŞANS NEREDE?

1024 683 Aylin İleri - Astroloji Danışmanlığı

2021 Yılında Şans Nerede?

Astrolojinin bakış açısına göre fiziksel ve ruhsal anlamda zenginleşmeyi, ilerlemeyi, büyümeyi, öğrenmeyi, hayatı tecrübe etmeyi Jüpiter gezegeni anlatır. Doğum haritamızda o neredeyse biz orada büyür ve gelişiriz. Jüpiter, ortalama 12 ayda bir burç değiştirerek hayatın akışı içinde değişen şans ve fırsatların kapısını aralar. O, gökyüzünde burç değiştirdikçe bizler yeryüzünde hayatın nasıl daha iyi yaşanacağına dair fikirler edinir, yeni deneyimlerden geçeriz. Bu geçişler sırasında inandıklarımız, önceliklerimiz, fırsat-risk algımız değişir. Hayatı tecrübe ederek öğreniriz. Bazen onun yolculuğu bize olumlu yansır bazense beklediğimizi vermez. Jüpiter bir teşvik paketi gibidir. Büyüme yönündeki desteğin ne ile ilgili olduğunu bilirseniz o yönde ilerleme şansınız olur.

Hayatın matematiği gereği Jüpiter yolculuğu sırasında, bize fayda sağlayacak olanları büyüttüğü gibi aynı anda zararlı olanın da büyüyüp yayılmasına alan açar. İyi ve kötü, günün gecesi-gündüzü gibi hayatın içinde aynı anda var olur. Örneğin Aralık 2020’den bu yana ilerlediği kova burcunda, “ben ne istersem onu yaparım” tarzında henüz kişisel sınırlarının ve diğerlerine olan sorumluluklarının farkına varmamış bir birey gibi davranabilir. Hele bu kişi veya grupların, toplumların işleyişini düzenini sağlığını etkileyen önemli pozisyonlarda olduklarını bir düşünün. İnsanların canları istedikleri, sadece içinde bulundukları grupları zenginleştirici uygulamalar, kanunlar çıkaracakları bir özgürlük anlayışına sahip olması hepimiz için hırpalayıcı ve yıkıcı olur. Diğer taraftan aynı dönemde, her birey için faydalı olan uygulama, kanun ve yöntemlerin insan onuruna yakışır şekilde yayılıp ilerlemesi, bu yönde adım atılması bu yılın hikayesini tümüyle değiştirebilir. Aslında Jüpiter kova başlı başına; fırsat eşitliği demektir. Tıpkı Nazım Hikmet’in dediği gibi “Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine”.

2021 yılında Jüpiter oldukça hızlı ilerliyor olacak, aynı yıl içinde 2 burçta birden ilerleyecek. Demek oluyor ki bu yıl bizi zenginleştiren, deneyime çağıran iki ayrı gündem maddemiz olacak! 19 Aralık 2020’de kova burcuna geçen Jüpiter’imiz, 5 ay sonra 14 Mayıs’ta balık burcuna merhaba diyecek. 20 Haziran’da bu burçta gerilemeye başlayacak ve bu nedenle hızla geçip gittiği kovaya 28 Temmuz’da geri dönecek. 18 Ekim’de geri gidişi sona erecek ve 29 Aralığa kadar kova burcunda gezinecek.  

Jüpiter’in geri gittiği dönemler farkına varmadığımız veya koşullar gereği değerlendiremediğimiz fırsatların, yolculukların, eğitimlerin, girişimlerin kazanılması şansını taşır. Zamanlamayı kaçırdım, şansım yaver gitmedi dediğiniz konuların üzerine yeniden gidebilirsiniz. Yepyeni fikir ve olanaklar yaratmak içinse iyi bir zamanlama değildir. Retro zamanları bize “eskiyi yeniden değerlendir, ona yeni bir gözle bak” der! Bu açıdan yaz aylarını iyi değerlendirin derim. Jüpiter 20 Haziran ila 18 Ekimde geri gidiyor olacak, ajandanıza not edin!

Jüpiter’in kova burcunda ilerlediği 19 Aralık 2020-14 Mayıs 2021 ile 28 Temmuz-29 Aralık tarihleri arasında gözünüz gökyüzünde olsun. İleriye öteye bakın. Yeni farklı denenmemiş olanlara yönelin. Şansa şans tanıyın. Bildiklerinizi elinizde tutmayın, saklamayın. Yayın paylaşın aktarın ve onu yenileyin. Deneyimleyin. Paylaşmak bizi çoğaltabilir. Olmaz demeyin, kalıplarınızı kırmak için şans tanıyın kendinize. İçinde bulunduğumuz koşullar gereği bir araya gelmek mümkün olmadığından, hayatınızı/işinizi/eğitimi/ilişkileri online olarak dijital platformlarda geliştirmeyi deneyin. Kova burcu; dibi açık bir kovayı tutan insanın, gökyüzünden gelen bilgiyi yeryüzüne akıtması ile tasvir edilir. Ayrıca Jüpiter bu burçtayken, teknolojinin dijital uygulamaların internetin sosyal platformların… vb. hayatımızın her alanında çok hızlı şekilde yayılacağını anlatır. Bu dönem sizi kısıtlayan şeylerden özgürleşmenin yolunu bulmaya bakın. Bunlar maddi veya zihinsel engeller olabilir ama belki bir çaresi vardır. Gruplar, arkadaşlar, meslek örgütleri, dayanışma grupları, birlikte çalışmak-tasarlamak, ortak bir platformda hizmet vermek-almak, iş-özel bağlantıları canlı tutmak… tüm bunlar özgürleşmeniz yol almanız için size destek verebilir. Gökyüzü ilerleme yönünde teşviki en çok birlikte hareket edenlere veriyor olacak. İşler istediğin gibi gitmeyince uzaklaşan-mesafeli duran, sürekli isyan ve şikayet içinde olan ve elle tutulur bir çözüm geliştirmeyenlere değil. Kişisel arzularınız ile diğerleri arasında kalırsanız bilin ki Jüpiter kova sizi çağırıyor, tarafsız seçimlerde bulunmak sizi ileriye taşıyacaktır.

Jüpiter’in balık burcunda olduğu 14 Mayıs-28 Temmuz ile 29 Aralık 2021 sonrasında hayal eden, tasarlayan, hayatın/sektörlerin/iş ve ilişkilerin ne yönde akacağını okuyabilen sezebilenler daha çok öne çıkabilirler. Havayı koklayanlar yani; esen rüzgârın yağmuru mu yoksa kavurucu çöl sıcaklarını mı getireceğini görebilenler kazanır. Anı yaşayabilenler ancak geleceği sezebilir, trendleri yakalar ve yaratabilirler. Sanatın ve hayatın her alanında yaratıcılığın üretimin arttığı günler geliyor. Yazın çizin besteleyin kurgulayın renklendirin tatlandırın tasarlayın. Kendi içinize doğru yolculuğa çıkın, çünkü yaratma becerisini geliştirmek biraz da buna bağlıdır. Duyarlılık ruhsallık maneviyat özveri fedakârlık kabul içinde olmak gibi göreceli-değişken olan kavramların gökyüzünde teşvik edileceği bir zaman diliminde olacağız. Alev Alatlı’nın dediği gibi, “Aslında, her şey, her zaman olduğu ve olması gerektiği gibi: belirsiz, bulanık, ortada ve kaotik!”

Balık burcu, kaygıyı bırakıp evrene güvenmeyi seçmeyi bu sayede onun bir parçası olabileceğimizi anlatan bir burçtur. Belirsizliği kabullenmek kaygıyı azaltır. Bazı şeyler planlandığı gibi ilerler, bazı şeyler planlandığı gibi ilerlemez. Değişen duyguları-olayları-gerçekleri görmenin bizi birbirimize yaklaştırdığı düşüncesini taşır. Kaos paradigması, bulanık mantık, yapay zeka… hem kova (Satürn-Uranüs) hem balık (Jüpiter-Neptün) burcu sembolizmasının ürünüdür. Jüpiter’in her iki burç arasında mekik dokuyacağı 2021 yılının güzel keşiflere vesile olmasını dilerim.

Jüpiter kovada iken hava ve ateş elementi burçları ve yükseleni bu burçta olanlar kova, terazi, ikizler, koç, aslan, yayların bu konularda ilerleme şansı yüksek. Jüpiter balıkta iken su ve toprak elementi burçları ve yükseleni bu burçta olanlar balık, yengeç, akrep, boğa, başak ve oğlakların bu konularda ilerleme şansları yüksek olacaktır. İyi dileklerimle,