2017 Yılında Kova Burcunu Bekleyenler

500 425 Aylin İleri - Astroloji Danışmanlığı

2017 yılı Kovaların kendilerini korumak için tuttukları kabuklarını çıkarıp atma, içlerindeki ışıltıyı çeşitliliği özgün yanlarını gösterme senesi diyebilirim. Hayatın bazı dönemlerinde, üzerimizde bizi uygun olmayan kıyafetler giyip dolaştığımız fark ederiz. Bizi olduğumuz gibi göstermeyen yansıtmayan ya da hareket kabiliyetimizi kısıtlayan giysilerden bahsediyorum, elbette sembolik anlamda… size yakışmayan renklerden, modellerden, zamanı geçmiş demode şeylerden, uygun olmayan kalıplardan… sonuçta insanların bizi nasıl gördüğü ve bizim dış dünyaya ne yansıttığımız her zaman çok önemlidir. Hem kendimize hem de başkalarına içimizdeki canlılığı potansiyeli birikimlerimizi doğru ifade edebilmek belki de hayattaki en önemli tema!

Yaptığınız iş, uğraşlar, hobiler, ilişki içinde olduğunuz insanlar, eşiniz, sevgiliniz, arkadaşlar, yaşadığınız ev ve yer… bunların bir çoğunda yenilenmeye gitsem iyi olur, galiba bir şeyler yolunda gitmiyor dediğiniz bir sene sizi bekliyor. Bu seneki güneş ve ay tutulmaları burcunuzda gerçekleşiyor. Kendinize kendiniz olma özgürlüğünü tanımak için güçlü olmanız gereken bir yıl sizi bekliyor. Bu açıdan 11 Şubat, 7 ve 21 Ağustos haftası size yeni ve önemli kapılar açacak gibi görünüyor. 

2017 yılı genelinde Satürn’ün Yay burcundaki yerleşimi nedeniyle; düşünceleriniz, inançlarınız, hayata bakışınız yönünde daha esnek ve yenilikçi olmaya bakmalısınız. Yurt dışı bağlantılar, uzaklarda yaşamak, yabancılarla bağlantılı gelişen iş ve ilişkiler, ithalat-ihracat işleri, akademik-eğitsel çalışmalar, yüksek öğrenim olanakları, basın-medya-yayıncılık işleri, kişisel gelişim çalışmaları… konularında kendinizi geliştirmeniz mümkün. Kendinizi yeni olasılıklara ufuklara açmanızı tavsiye ederim. Bu alandaki uğraşlar kariyer yaşamınızın gelişimine pozitif yönde katkı sağlayabilir. Özellikle 9-19 Şubat tarihleri arasında doğmuş bir kova burcu iseniz, 2017 yılı içinde, bu temaları güçlendirmek için adım atmaya, cesaretli olmaya bakmalısınız. Başka bir şehirden gelen iş teklifini kabul etmek, ertelenmiş eğitim planlarını devreye sokmak, farklı bir kültüre ait biriyle ilişki yaşamak, yurt dışında yaşamak, bakış açınızı değiştirecek farklı sosyal ortamlara aktivitelere katılmak… gibi olasılıklar 19 Mayıs ve 11 kasım günleri civarında öne çıkabilir.

28 Ocak-3 Mart tarihleri arasında Yeni başlangıçlar yapmak, isteklerinize odaklanmak ve bu doğrultuda ne yapabilirim? temasını düşünmek için harika bir dönem. Mars ve Venüs bu tarihler arasında burcunuza destek verecekler. Bu gezegenler olayları hızlandıran bir etkiye sahiptirler. 3 Mart sonrasında ise ay boyunca, yaşamı biraz rölantiye alın, hızınızı kesin. Daha çok gözlemci olmaya bakın, aksayan işlere ilişkilere odaklanın! Olasılıkların ne kadarı gerçek ne kadarı değil fark etmeye çalışın. 

Aşk ve ilişkiler gezegeni Venüs 2017 yılı içinde oldukça uzun bir süre 3 Şubat-3 Nisan ile 28 Nisan-6 Haziran ayları boyunca koç burcunda. Venüs burada dışa dönük atılgan ve dinamik bir enerji yayar. Sosyal açıdan dışa açılmak, yenilenmek, tazelenmek için güzel zamanlar. Yaşamınıza yeni dostlar, sevgililer, işe yönelik ortaklıklar teklifler gelebileceği gibi bir süredir yaşamınızda olan tanıdığınız insanlarla olan ilişkileriniz yenilenebilir. Gözardı edilmiş sorunlar gün yüzüne çıkabilir. İlişkilerinizde farkında olmadığınız gerçeklerle yüzleşerek ayrılık kararı da alabilirsiniz. Sosyal ve sanatsal konularda, ortaklı işlerde fayda sağlamanız da mümkün. Evliliğe, uzun süreli birlikteliklerin başlangıcına da işaret edebilir. 

Fırsatları ve büyümeyi anlatan Jüpiter 10 Ekime kadar Terazi burcunda olacak. Burcunuza destek verecek, yıl içinde ilişkiler ortaklıklar işbirlikleri yönünde fırsatlar söz konusu. Ortaklı işlere, sanat-estetik konularına, hukuksal işlere daha fazla odaklanabilirsiniz. Uzun yolculuklar, yayıncılık, medya, yasal işler, takım halinde yürütülen projeler, fikir alışverişleri….konularında hızla gelişen fırsatlar, beklenmedik kazançlar mümkün olabilir. Fakat 3 Mart ve 28 Eylül günleri civarında bu konularda değerlendirme hatalarına düşme riskiniz var dikkatli olun.

2017 senesinin gönlünüzce geçmesini dilerim.