TÜM DETAYLARIYLA 2022

TÜM DETAYLARIYLA 2022

1024 683 Aylin İleri - Astroloji Danışmanlığı

2022 Yılı Nasıl Başlıyor?

2022 yılı için Astrolojik tahminlere “ay düğümleri” adını verdiğimiz sembolik noktalar ile başlamak istedim. Sonrasında önemli gezegen etkileşimleri, geri giden gezegenler ve Türkiye’nin haritası üzerine yaptığım çalışmalarımı sizlerle paylaşacağım. Böylelikle yılın enerjisini öğrenecek ve hareketli geçecek olan ayların temalarını ajandanıza not alabilir, kişisel takviminizi oluşturabilirsiniz.

Düğümler; dünyanın, güneş çevresinde ilerlerken Ay’ın yörüngesiyle kesiştiği iki noktayı gösterir. Kuzeyde kesiştiği nokta, bizi geliştiren ileriye taşıyan bir enerji taşır. Güneydeki ise tam tersidir; geride bırakılması gereken aksi halde tekrara düşürendir. Güneyde kalmak dönüp duran bir atlı karıncadan inememek gibidir. Yaklaşık 18-19 ayda bir burç değiştiren bu düğümler, geçiş yaptıkları burç doğasına bağlı olarak bize mesaj taşırlar. 18 Ocak 2022’de ay düğümleri boğa-akrep aksına geçiş yapacaklar. Bu ikili en başta finans sitemi ve maddiyatla ilgidir. Sahip olduklarımız, birikimlerimiz, borçlar-ödemeler dengesi, bütçemiz, ne kazandığımız, aldığımız riskler, paramızı neye harcadığımız, tüketim ve tasarruf alışkanlıklarımız 18 ay boyunca bolca gündemimizde yer alacak diyebiliriz. Sadece bizim değil elbette ülkenin ve tüm dünya gündeminin! Fakat 29 Ekim 1923’te kurulduğu için Akrep burcu olan ülkemiz bu geçişten çok etkilenecek. Özellikle de güney ay düğümü geçişinde yer aldığımız için. Bu değişim süreci daha çok bizim tekrara düştüğümüz, içinden çıkmakta zorlandığımız konulardan bizi yakalayacak.

Kişisel olarak becerilerimiz-edindiğimiz deneyimler-eğitimimiz-kaynaklarımız ile ne üretiyoruz? Bunlar ne ediyor? Güven içinde yaşamak için neye ihtiyacımız var? İleriye dönük sürdürülebilir bir hayat-iş modelimiz var mı? Yoksa, nasıl yaratırız? Boğa maddi konularla; parayla toprakla tarımla üretimle ve yaratım süreçleri ile yakından ilgilidir. Uranüs de boğa burcunda ilerlediğine göre, bu konularda yenilikleri hayatımıza sokmaya çalışmalıyız. Teknolojiye dayalı yeni üretim ve güvenlik sistemlerini özellikle iş yaşamımıza dahil etmeli, daha az maliyetli sade yalın pratik işlevsel olana yatırım yapmalıyız. Evimizde işyerimizde kullandığımız araçlarda doğa ile uyumlu, geri dönüşebilen aynı zamanda tüketim maliyetlerimizi azaltan ürünleri hayatımıza katmaya çabalamalıyız.

Bu konulara ek olarak Akrep, birlikten kuvvet doğar mantığına dayanır. Güney ay düğümünün yer aldığı Akrep teması olumsuz işlediğinde dikkatimiz çoğunlukla diğerlerindedir. Kendimizi; kişisel tutum ve seçimlerimizi yenileyerek gelişmek yerine başkasını değiştirmeye yönelebiliriz. Hatalı olan, yenilenmesi gereken diğeridir, diyebiliriz. Maddi açıdan akrebin öyküsünde illa ki ortaklıklar kurulur; yakınlaşılır, sırdaş olunur. İç içe geçmiş ilişkiler, arapsaçına dönmüş iş birlikleri, çoklu çıkar anlaşmaları vardır. Tüm bunlar olası sorunları hazırlayan birer mayın tarlası gibidir çünkü mutlaka biri diğerinden daha fazla fayda sağlıyordur. Ortada sırlar, konuşulmamışlar, bilinmezler, saklı dosyalar mevcuttur. Yardım ederken muhtaç durumuna düşürür böylece bağımlı kılar. Kontrol eder. Gücü elden bırakmak istemez. Öyle bir noktaya gelinir ki bu ilişkiden biri çıkıp gitse her şey onunla birlikte yıkılır gider. O yüzden oradan ceketini alıp çıkmak öyle kolay olmaz. Şimdi kendimize yetmek (kendimize başkasından daha çok güvenerek) ayakta kalmayı/yaşamı sürdürmeyi deneyimleyeceğimiz süreçlerden geçeceğiz. Yaşamınızda bir yerlerde arapsaçına dönmüş bir mesele varsa ve bir süredir çözüm bekliyorsa 2023 temmuz ayına kadar kapınızı mutlaka bir kez gelip çalacaktır. Bilin ki açıp o konuyu çözmenin zamanındasınız.

Maddi konuların yanında elbette bu düğümlerin anlattığı bazı ruhsal ve manevi boyutlar var. Akrep burcu teması, geçmiş yaralarla yüzleşmeye dayanır. Gücünü tam da buradan alır. Örneğin, henüz hazır olmadığınız kaçındığınız bir mesele veya yarım kalmış bir veda varsa yaşamınızda bu süreçte onu artık bir kenarda bekletemezsiniz. O mesele ne ise onunla hesaplaşmamızı bekler böylelikle hafifler ve iç dünyamızda daha güçlü hale gelme şansını yakalarız. Sınavı verememe kaygısı, kirayı ödeyememe korkusu, planlarının aksaması, unutamadığın veya affedemediğin insanla karşılaşmak da bu kapsamın içinde yer alır. Bu hikayelere çekilmeye başlarız. Tüm bunlar duygusal sınırları, limitleri aşmakla ilgilidir. Bu sayede iyileşir ve hayata devam edebiliriz. Terapi için harika zamandayız, öneririm. Kişisel hikayelerin yanında bizi bekleyen temalar; aile geçmişimiz hatta toplumsal konularla da ilgili olabilir. Geçmişe dönüp baktığımızda özellikle ülkeler ve toplumlar, toplumsal sınıflar, ırklar, kökenlerimiz arasında yaşanmış onlarca çözülmemiş/yarım kalmış hikayeler var. Güney ay düğümü teması olan geçmişle yüzleşmeyi layıkıyla tamamlayabilirsek ileriye doğru bir sıçrama yaşayabiliriz. Dileyelim ki öyle olsun. 

Manevi anlamda “şifaya ermek” içinse boğa temalarını hayatımıza bilinçli olarak katmalıyız. Sadelik, yalınlık, karmaşadan uzaklaşmak, seçilmiş bir yalnızlık içinde olmak, daha plansız hareket edebilmek yani o anda neye ihtiyacın varsa o meseleye yönelmek. Boğa burcu beden üzerinden gidilen bir farkındalıkla ilgilidir. Bu açıdan 5 duyu insanın rehberidir. Görmek, işitmek, tatmak, koklamak ve dokunmak. Bu araçlar, o anda neyin olup bittiğini ve neye ihtiyacımız olduğunu anlatır. Bunlara ek olarak doğada vakit geçirmek, spor yapmak, doğru beslenmek, toprağa dokunmak, sakinlik-dinginlik içindeyken keyif almayı öğrenmek diğer kıymetli ipuçlarıdır. Boğa burcu yatırım yapmak, biriktirmek ve katma değer üretmekle ilgilidir. Bunu paldır küldür yapmaz. Riskleri ölçer, tartar biçer ve harekete geçer. Bir kez karar verip adım attı mı kolay kolay vazgeçmez, kararlıdır. Siz de yıl içinde onun gibi yol almaya bakın. Akrep zorlar itekler oldurmaya çalışır, sizlere önerim zorlamamak yönünde olur.

Düğümlerin yer aldığı burçlar yıl içinde gerçekleşecek olan tutulmaların temalarını ve tarihlerini de bize verdikleri için ayrıca önem taşırlar.

2022 Tutulma Tarihleri Neler?

  • 30 Nisan 23:28 Boğa burcunda Güneş Tutulması. Yeni bir düzen kurmak, yatırım yapmak, hesapta olmayan bir konuda ilerlemek yol almak mümkün. 
  • 16 Mayıs 07:14 Akrep burcunda Ay Tutulması. Bir yanıyla şifa veren bir tutulma. Hırs yapan, koşulları zorlayanlar içinse yıpratıcı bir dönem.
  • 25 Ekim 13:48 Akrep burcunda Güneş Tutulması. Kişisel olarak yüzleşmeleri, hesaplaşmaları ve kriz yaratan konuları getirebilir.
  • 8 Kasım 14:02 Boğa burcunda Güneş Tutulması. Nelerden vazgeçeceğimize veya neleri geride bırakmanın bize iyi geleceğine karar vereceğiz. 

Venüs Oğlak Burcunda Geriliyor (19 Aralık 2021- 29 Ocak 2022)

Yeni yıla Venüs retrosu ile gireceğiz. Genel anlamıyla Venüs oğlakta gerilerken daha çok şu temalar ile karşılaşabiliriz; çıkar anlaşmazlıkları, kurumsal şirketlerde yönetsel sorunlar, ticari anlaşmazlıklar, ortaklıkların bozulması veya paylaşımların yeniden düzenlenmesi, kar dağılımı-paylaşımı ile ilgili anlaşmazlıklar, ortaklık yapılarının değişimi, büyük şirketlerin satışı-dağılması-devri-birleşmeler, iş yaşamında iş ilişkilerinde değişimler. 

Bireysel anlamda; özel iş ve sosyal ilişkilere yatırım yapma veya çeki düzen verme ihtiyacının artması, sorunlu ilerleyen ilişkilerin-ortaklıkların gün yüzüne çıkması, kuralcılığın/mantığın aşkı öldürmesi, kolay mutlu olamama, tatminsizlik, engellerle karşılaşma veya engelleri kendinin yarattığını fark edememe gibi temaları sayabiliriz. Bu konuyla ilgili özel olarak hazırladığım Venüs’ün Çetrefilli Yolculuğu yazımı okuyabilirsiniz. 

Merkür Gerilemeleri 

Haberleşme ve akıl yürütme gezegeni Merkür, bu yıl hava ve toprak burçlarında toplamda 3 kez gerileyecek. Bu da bize düşüncelerimiz doğrultusunda harekete geçmeden önce olayların maddi tarafını gözden geçirmemiz gerekliliğini hatırlatıyor. Bir fikrin var fakat bu ne kadarıyla uygulanabilir? Gerçekte pratik mi? İşlemesi için ne lazım? Altını nasıl doldurursun?… gibi ek soruları sorar meselenin üzerine gidersek yıl içinde başarılı olacağımızı anlatıyor. Retro tarihleri ve gerilediği burçlar sırasıyla şöyle;

  • 14 Ocak-4 Şubat kova ve oğlak 
  • 10 Mayıs-3 Haziran ikizler ve boğa
  • 10 Eylül-2 Ekim terazi ve başak

Satürn ve Mars Kova Burcunda Kavuşuyor (5 Nisan 2022)

Pandeminin başlangıcıyla eşzamanlı gerçekleşen bu birlikteliğin üzerinden tam 2 yıl geçti ve yine “aynı burçta” bir aradalar. Bu kavuşumun tekrar ediyor olması oldukça dikkat çekici. O zamandan bu yana toplumsal yaşamımızda ve hareket özgürlüğümüzde pek çok değişiklik yaşandı. Bu etkileşimin yenileniyor olması sürecin farklı boyutlar kazanarak tekrar edeceğini gösteriyor. Toplu yaşamın kuralları ile bireysel hak ve özgürlüklerimizi doğrudan ilgilendiren yeni kurallar ve uygulamalar kapıda gibi görünüyor. Toplu taşıma araçlarını kullanmaktan, çalışma saatlerine ve şekline, banka işlemlerinden vergi tahsilatlarına kadar ucu pek çok yere değecek olan yeni kanunların/modellerin doğuşuna tanıklık etmeye devam edeceğiz, 10 Nisan 2024 yılına kadar.

Jüpiter ve Neptün Balık Burcunda Kavuşuyor (12 Nisan 2022)

Bu gezegenler astroloji kaynaklarında balık burcunun yöneticileri olarak geçer yani bu burçta olan bitenin nereye doğru evirileceği onlardan sorulur. 13 yılda bir yan yana gelen bu ikili bu kez ikisinin de yöneticisi olduğu balık burcundalar. Mart 1856’da balık burcunda bir araya geldiklerinde Paris anlaşması imzalanmış. Bu bir barış antlaşması olarak görülse de gerçekte bir ateşkes anlaşması olduğu geçiyor kayıtlarda. Antlaşma, Karadeniz’i tarafsız hale getirmiş. Paris Antlaşması, Kırım Savaşı’nı sona erdiren; Osmanlı’yı Avrupa’ya dahil eden; Rusya tehlikesini bertaraf eden ve Avrupa’da güçler dengesini tekrar kuran bir antlaşma. Akdeniz ve Karadeniz’de süren gaz-petrol arama çalışmaları, burada uluslararası düzeyde doğan anlaşmazlıklar, Kanal İstanbul projesi ve askeri hareketliliği düşünürsek bu kavuşumun bu alanlarda etki yaratacak gelişmeleri tetikleyeceğini bekleyebiliriz.

Aynı zamanda bu ikili “Şifa” ile çok ilgilidir. İyicil, bir yanıyla büyülü, şifa dolu, sınırları aşan, yayılan bir etkiye sahip. 1 Nisan 2022’de koç burcunda doğan yeniay yılın en dikkat çeken tarihlerinden. Bu yeniaya eşlik eden Jüpiter-Neptün ile Mars-Satürn kavuşumu yepyeni atılımların keşiflerin girişimlerin başlamasına vesile olacak gibi görünüyor. Bu yenilik her ne ise hepimizi etkileyeceğe benziyor.

Diğer taraftan bu kavuşum, tehlikeli olan şeylerin büyüyüp yayılmasına, sızmasına, sınırları aşmasına da vesile olabilir. Sürecin olumlu haliyle ilerlemesine niyet edelim.

Jüpiter, Koç ve Balık Burçlarında Mekik Dokuyor

29 Aralık 2021-11 Mayıs 2022 ile 28 Ekim-20 Aralık 2022’de balık burcunda ilerlerken maneviyatı, şifayı, yaratıcılığı, ilhamı artırır. Diğerleriyle ayrı değil aslında biriz, yaklaşımını iliklerimize kadar hissettiğimiz bir dönem olabilir. Bu nedenle dernekler ve vakıflarda, sosyal yardım etkinliklerinde yer almak için güzel zamanlardır. Sanatla edebiyatla müzikle ilgiliyseniz bu becerilerinizi öne çıkarabilir, geliştirebilir bu alanda fırsatlar yakalayabilirsiniz. Şifa arayanlar, kendilerini yenilemek iyileştirmek isteyenler, bu yönde çabalayanlar veya eğitim alanlar için de güzel birkaç aylık dönem olacak.

11 Mayıs- 28 Ekim 2022 ile 20 Aralık 2022 ve sonrasında Koçta ilerlerken cesareti, yeni girişimleri, risk alma iştahını artırır. Başlamak mücadele etmek için yoğun bir arzu duyabiliriz. İçsel olarak korkuların üzerinde gitmek, bir meseleye kafa tutmak için gereken gücü bulabiliriz. Kişisel meselelerimiz, davamız, umudumuz, isteklerimiz için harekete geçebiliriz. İş kurmak, tek başına eve çıkmak, bir süredir rölantiye aldığınız bir sorunun üzerine gidebilmek, kendiniz için bir girişimde bulunmak, eğitim için uzaklara gitmek, cesaret edemediğiniz şey ne ise ona doğru birkaç büyük adım atmak gibi konular gündeme gelebilir. 

Mars İkizler Burcunda Geriliyor (30 Ekim 2022-12 Ocak 2023)

Mars’ın ilerlediği burç yaşamda mücadelemizin nerede niçin ve nasıl olduğunu anlatır. 20 ağustosta ikizlere geçen Mars, 25 Mart 2023’e kadar, gerçeğin peşinde olduğumuz, bolca sorup soruşturduğumuz bir döngüye girdiğimizi anlatıyor. İkizler burcunda gerileyecek olması, bildiklerimizin değişeceğini anlatıyor. Olumsuz tarafıyla ikizler yalan yanlış haberleri, dedikoduları, iftiraları da anlattığından bilginin doğruluğunu teyit etmeden harekete geçmek bu tarihlerde sorun yaratabilir. Karar alırken çok hızlı olmak veya kararsızlık yüzünden hareketsiz kalmak da diğer problem yaratan konulardan. İletişim, haberleşme, ulaşım, eğitimde aksamalar, yanlış hamleler veya daha önce yapılan uygulamalardan geri dönüş kararının alınması gündeme gelebilir. İletişim-haber alma hızında yavaşlama, sosyal medyada, bası ve yayıncılıkta gecikmeler engeller bekleyebiliriz.  Mars ikizlerde geri giderken önemli duyurular, açıklamalar yapmak iyi değildir. Özetle bu süreçte, acele olan tüm işlere şeytan karışacak gibi görünüyor.

Türkiye için Ne Söyleyebilirim?

2021 Güneş dönüşü haritasına göre; Neptün haritanın birinci evinde yer alıyor; halkın kafasının karışık olduğunu, ne yönde ilerleyeceğini göremediğini söyleyebiliriz. İlave olarak bu haritanın yükselen derecesi, TC haritasında yer alan Uranüs/GAD kavuşumuna çok yakın dereceye denk geliyor. Birinin bizi gelip kurtaracağı, işlerin kendiliğinden iyi olacağı inancı, geçmişten gelen yanılsamalar yıl boyunca bizi yıpratabilir. Halk kendi geleceği ve yönetimle ile ilgili konularda aldanmaya açık konumda olduğuna dair bir yorum katabilirim. İçinde bulunduğu koşulları tam olarak idrak edememe, analiz edememe riski mevcut. Halkın yönetime yaklaşımı, tutumu net değil, karmaşaya iten resmi görmemizi engelleyen koşullar var. Diğer taraftan bu karmaşa hali belki de sağlık temasına işaret ediyor olabilir. Halkın sağlık koşulları iyilik ve esenlikten uzakta seyredebilir.

Halkın halini tavrını pozisyonunu haritada gösteren bir diğer gösterge olan Ay, aslan burcunda 5.evde yerleşmiş, Satürn karşıtlığı altında eziliyor. Diğer taraftan 2.evde yani halkın parasını anlatan alanda Uranüs’ten de zorlayıcı açı alıyor. 5.ev aynı zamanda halkın iradesini göstermekle de ilgili; tam karşısında 11.evde yer alan Satürn meclisin durumunu anlatır. O yüzden erken seçim talebi yanıt bulamayabilir hükümet cephesinde. Meclisin de işleyişini sınırlandıran olumsuzluklar hakim. Kendini meydanlarda göstermesi, tepkisini ifade etmesi zor görünüyor. Halka nefes aldıran sosyal faaliyetler, aktiviteler, eğlence mekanları, sosyal alanlar da kısıtlamalar söz konusu olabilir. Aynı zamanda bu alan sanatçılar, çocuklar-gençler, spor faaliyetleri ve borsa gibi spekülatif faaliyetlerle de ilgili, bir kenara not edelim. Menkul kıymetler borsası belki de dijital para birimlerinin faaliyetini de etkileyen yeni düzenlemeler üzerinde tartışılabilir. Bir yıldır etkili olan transit Plüton’un TC haritasındaki Merkür ve Satürn’e yaptığı sert açı bu yılda etkisini sürdürüyor. Öyleyse üniversitelerde, eğitim kurumlarında ve hukukta gençleri zorlayan kısıtlayan gelişmelerin sürmesini bekleyebiliriz.

Güneş, bu ikilinin (Ay ve Satürn’ün) tam ortasında yer alıyor. Terminolojik açıdan; t-karenin ucunda haritanın 8.evinde yer alıyor. Uranüs ile birlikte bu kombinasyon “grand cross” adını verdiğimiz gergin bir görünüme evriliyor. Kriz yaratan ilişkiler ve güç savaşlarına, homojen olmayan çok fazla iç içe olunan ilişkiler-paylaşımlar-ortaklı işlerin yanında ülkenin borçları, vergi ve alacak tahsilatları, diğer ülkeler ile çıkarların paylaşımına yönelik işbirlikleri veya anlaşmazlık konularının çok ön planda olacağını anlatır. Bir yandan ilerlemek için destek ararken bir yandan arayışta olduğumuz bu desteğin elimizi kolumuzu da bağlayan şey olduğunu buradan görebiliriz. Halkın keyfini kaçıran, önünü görmesini zorlaştıran kriz yaratan beklenmedik gelişmeler var; bir yönüyle bu finansal kriz olabilir. Covid kaynaklı veya başka bir bulaşıcı hastalık kaynaklı sorunlar da olabilir. Bir ülke haritasında başkanı anlatan Güneşin burada 8.evde yer alması ve açıları; Başkanın sağlığının ve onun diğer ülkelerle olan ilişkilerinin, sürecin olumlu-olumsuz kaynağını oluşturduğunu anlatır. Sanki koşullar güç sahiplerini ve ülkeyi bir çıkmaza itiyor.

Tüm bunlara ek olarak hükümeti ve ülke yöneticilerini gösteren 10.evde yer alan Venüs ve açıları; hükümetin çok yönlü bir müzakere içinde olacağını anlatıyor. Tüm yılı kapsayan pazarlıklardan bahsetmek mümkün. Özellikle komşu ülkelerle ilişkilerde kapsayıcı barışçıl ve diplomatik bir üslup ile ilişkiler yönetilebilirse (TC haritasında yer alan 3.evdeki Neptün ile uyumlu açısı var) ve Venüs’ün barışın yanında sembolik olarak kadınları da ifade ettiğini de hatırlarsak yönetimde daha çok kadın yetkiliye yer açılması avantaj sağlar diyebiliriz. Aşırı bir iyimserlik içinde yol alındığında ise Venüs’ün Neptünle olan karesi bize, umulanın bulanamayacağını anlatıyor. Ek olarak kadınlara yönelik iyileştirici politikalara öncelik verilmesi de yıla katkı sağlayacak bir diğer konu.

İkincil Progress haritasında; 14 Şubatta 14 derece kovada yeniay var ve onu tetikleyen transit haritada 1 Şubatta aynı burcun 12.derecesinde Satürnlü bir yeniay var; mali açıdan yeniden yapılandırmanın söz konusu olduğunu söyleyebiliriz. 2022 şubat-mart-nisan ayları mali açıdan çok hareketli geçeceğe benzer. Mevcut para politikalarının değişimi, finans bankacılık vergi sistemi ile ilgili ileriye dönük planlamalar konuşabilir. Önemli bir 30 yıllık döngü başlıyor mali açıdan. Şimdilik neyin içinde olduğumuzu, yönümüzü, neyin tam olarak başlayıp bittiğini bilmek pek de mümkün değil. Yeniaylar karanlıkla başlar. Ay, Güneşten yeterince uzaklaşmayı başardığında atılan adımın sonuçları görünür olmaya başlar. Bunun için Eylül 2025’i beklemek gerekiyor böylelikle finansal açıdan ve bizi sıkıştıran konularda nerede olduğumuzu daha net göreceğiz.

Yıl İçindeki Gezegen Geçişleri ve TC Haritası

  • Ocak ayında toplumu agrese eden kaygılandıran olaylar, uluslararası ittifaklarda çıkar anlaşmazlıkları yaşanabilir. Ocak, politik savaşlarla dolu bir ay.
  • 1 şubat satürn kavuşumlu kova yeniayı, parasal konuda ciddi kararların alınması, önemli anlaşmalar, yeni kanunlar uygulamalar gündeme gelebilir.
  • 2/31 Marttaki yeniaylar çok destekleyici; hükümet önemli bir destek bulabilir yurt dışından. Bir meseleye liderlik önderlik etme teması var. Olası bir bahar erken seçiminde (ki ihtimal vermiyorum) hükümet seçimi kazanır. 2022 sonbaharıyla birlikte ve 2023’te koşulların değişeceğini düşünüyorum.
  • 30 Nisan boğadaki güneş tutulması uluslararası birliklerle ilişkileri yeni bir aşamaya taşıyacak. Ticarette ve politik alanda ittifaklar kurabiliriz. Aynı zamanda meclisi ve seçim sistemini, partileri ilgilendiren değişiklikler söz konusu olabilir.
  • 16 mayıs ay tutulmasında askeri bir hareketlilik olabilir, uluslararası alanda destek bulunabilir mi? Lehimize olur mu? Bilemiyorum? Gençler, spor ve sanatsal konularda başarılar getirebilir. Olumsuz anlamdaysa denizler ve finans piyasaları kaynaklı sorunlar yaşanabilir.
  • 29 haziran ve 14 temmuz halkın geleceğini ilgilendiren kararlar var. Yengeç ve oğlakta doğan yeniay/dolunaylarda; Mars boğada TC’nin Güneş’i karşısında, Jüpiter de TC’nin Mars’ın karşısında, bunlar harareti artıran özelliklere sahip.
  • Ağustos özellikle 12 ağustos para piyasaları için önemli bir başka tarih. 27 ağustos yakın komşular meselesi de önem kazanıyor. 
  • Sonraki günlerde Satürn, TC haritasındaki Neptün’e (iktidarı temsil ediyor) karşıt yaparken Mars ikizlere geçerek TC haritasının 12.evine geçiyor ve uzun süre burada kalacak. Burası çok sevilen bir alan değildir; perde arkası olaylar haberler sık sık gündemi değiştiren bilgiler ortaya çıkabilir. Çalkantılı bir yaz ve sonbahar olacak gibi görünüyor. Tüm bunlar bütçeyi finans yönetimini ve iktidarı olumsuz etkiliyor. 
  • 26 Ekim tutulması TC haritasının güneşinin üzerinde gerçekleşiyor, çok keyifli değil. Güç sahiplerinin gücünü kaybettiğini görebiliriz. Başkanın sağlığı gündemde önem kazanıyor. Beraberinde 8 kasımdaki Ay Tutulması ve Mars’ın geri gidişi, askeri anlamda gerilim ve hareketlilik getirebilir. Meclis ve ulusal/uluslararası gündemimiz oldukça hareketli olacak. 
  • Mars, TC haritasında ülkemizin 12.evinde geriliyor. Burası kontrol dışı gelişen olaylarla ve gizli kapaklı işleyen işlerle bağlantılıdır. Bu anlamda bilinmeyen konuların açığa çıkması, hesaplanmayan risklerin doğması mümkün görünüyor. Bu nedenle 2023 Mart ayından önce yapılacak olası bir seçim şaibe yaratabilir.

Özetle 2022; üreten, çözüm yaratma gayretinde olan, geçmişten ders çıkaran ve sağ duyulu bir tutum içinde ilerleyenlerin yılı olacak diyebilirim. Esenlik ve sağlık dolu bir yıl geçirmenizi dilerim.