2018 Beraberinde Neler Getiriyor?

2018 Beraberinde Neler Getiriyor?

881 551 Aylin İleri - Astroloji Danışmanlığı

2018 BERABERİNDE NELER GETİRİYOR?

Çalış üret değer yarat ya da bunu yapamıyor isen en azından neye sahipsen onu koru! temasının baskın olduğu Yeni bir yıla giriyoruz. Yeni yılda Pluton’un 2008 yılında başladığı oğlak burcu yolculuğuna Satürn de eşlik etmeye başlayacak. Özellikle yeni yılın ilk aylarında olayları hızlandıran gezegen olarak bilinen Mars’ın 16 Mart-17 Mayıs tarihlerinde oğlak burcuna geçişiyle içinde bulunduğumuz atmosfer daha sert yaman bir hal alacak.

Astrolojide toprak elementi; var oluşla köklenmekle devamlılıkla ilgilidir. Doğada da öyle değil midir zaten en çok onun için savaşlar yaşanmıyor mu? en çok sahip olduklarımızı korumak ve sürdürmek için mücadele etmiyor muyuz? Jüpiter’in de yılın büyük çoğunluğunda, kararlı ve mücadeleci bir doğaya sahip olan başkalarının kaynaklarını kullanabilen tutkulu Akrep burcunda oluşu, çok sayıda ipucu veriyor aslında. Bir yandan güven arayışında olacağız temkinli davranmak isteyeceğiz, bir yanda da materyalizm ve bireysel hırslarımız ön planda olacak.

Uranüs ise bu yıl bir başka toprak elementi olan Boğa burcuna geçmek için (15 Mayıs-6 Kasım tarihlerinde) önemli bir hamle yapacak, alışık olduğumuz düzenin değişeceğine dair bir başka sinyalde bu alandan geliyor olacak. Güneş ve Ay tutulmalarının Aslan burcu enerjisini (liderlik, ben merkezci yönetim,) besleyip, hümanist ve adil olmaya çalışan Kovanın enerjisini azalttığı bu yılda; içgüdüler, tutku ve hırslar fazlaca ön planda olacağa benziyor

Tüm bunlara ilaveten Mars (27 Haziran-Ağustos) ve Venüs (5 Ekim-16 Kasım) bu yıl geri gidecekler. Bu gezegenler yaklaşık 1,5-2 yılda bir geri gider ve bu her zaman aynı sene içinde gerçekleşmez. Bu geri gidiş biraz önce üzerinde vurgu yaptığım kova oğlak ve akrep burcunda olacak. Yani değerlerimizi, bizim için önemli ve kıymetli olan şeyleri nasıl korur ve onlar için nasıl mücadele ederim teması yine öne çıkacak! 2018’de Merkür dikkat çekici bir biçimde ateş burçlarında geri gidecek; cesaretimizi neye nasıl başlamamız gerektiğini risk alış biçimimizi yeniden gözden geçireceğiz.

2018 yılına genel bir perspektiften baktığımızda gökyüzünün bize verdiği ipucu; değişim! Gelecek yıllara bizi hazırlayacak küçük değişimler 2018 yılı ile birlikte başlıyor olacak. Zaten sürekli bu düzenin böyle gitmeyeceğinden bahsedip durmuyor muyuz? Tüketim çılgınlığından çevre kirliliğinden gelir adaletsizliğinden uzun çalışma saatlerinden demokrasiden… yakınmıyor muyuz? Öyleyse kendi bireysel yaşamlarınız; hayatı yaşayış şekliniz ilişkileriniz işiniz tüketim-beslenme tarzınız üzerinde düşünmek, küçük ama ileride size fayda sağlayacak adımlar atmak yenilenmek için bu yılı kullanmanızı öneririm. 

Sağlık huzur sevgi içinde olduğunuz, ışığınızı yansıttığınız bir 2018 dilerim.
Aylin İleri, Danışman Astrolog (Isarcap Astrologer)